Blog: Chladnička pre všetkých, ktorí sa chcú podeliť...

Chladnička pre všetkých, ktorí sa chcú podeliť...
Dnes Vám predstavíme dva projekty, ktoré by sme radi rozbehli do konca roka 2015. Tým prvým sme sa inšpirovali od muža zo saudskoarabského mesta Hail, ktorého trápila situácia s vyhadzovaním nespotrebovaných jedál v protipóle s nenasýtenými obyvateľmi. S problémom sa popasoval vskutku originálne - nainštalovaním chladničky pred svoj dom, aby ju tí, ktorí veľké zvyšky jedál vyhadzujú,  mohli zásobovať.  Takýmto spôsobom hladní obyvatelia, bezdomovci či rodiny vo finančnej tiesni, dokážu uspokojiť svoje základné potreby. 

Príbeh nás inšpiroval k tvorbe niečoho obdobného. Prirodzene sa tento problém netýka len miest Saudskej Arábie, ale i mnohých ďalších vyspelých štátov, Slovensko nevynímajúc. Je pritom zreteľné, že napriek problému „svetového hladu“ je jedla dostatok pre všetkých. Zaoberáme sa preto myšlienkou inštalácie takejto chladničky v Žiline alebo Ružomberku. Budeme potrebovať možno práve Vašu pomoc. V prvom rade je nutné zaobstarať vhodnú chladničku vrátane nájdenia miesta jej inštalácie. Hľadáme spoločnosť či ľudí, ktorí by nám s touto víziou pomohli. O náplni projektu Vás budeme priebežne informovať.  
 
Druhý projekt je zameraný na pomoc konkrétnemu človeku v núdzi. Radi by sme ho vrátili do bežného života, pomohli s prácou, ubytovaním, jednoducho vnukli druhú šancu viesť normálny život. Veríme, že budeme nielen úspešní ale staneme sa i inšpiráciou pre iných ľudí. Držte nám palce. 



0 komentárov na "Chladnička pre všetkých, ktorí sa chcú podeliť..."

Nový komentár

Pre komentovanie sa